• Celonárodné kolo súťaže Šaliansky Maťko J. C. Hronského 29. ročník

          •      Dňa 26. 4. 2024 sa naša žiačka Juliánka Imrichová zúčastnila celonárodného kola súťaže v prednese slovenských povestí. Súťaž sa konala v meste Šaľa, kde sa stretli všetci víťazi krajských kôl. Našej skvelej recitátorke Juliánke ďakujeme za excelentnú reprezentáciu našej školy a prajeme jej veľa úspechov v jej ďalšom pôsobení. Poďakovanie patrí aj rodičom Juliánky za ich ochotu a spoluprácu pri organizácií tejto súťaže.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová

          • Škola v prírode

          • Žiaci 3.A a 4.A sa na začiatku mesiaca apríl v termíne od 8.4.2024 do 12.4.2024 zúčastnili v Škole v prírode v Tatranskej Lomnici. Ubytovaní boli v hoteli - Hotel Tulipán, z ktorého mali nádherný výhľad na Lomnický štít.

            O zábavu sa postarali profesionálne animátorky z cestovnej kancelárie Wachumba.

            Počas animačného programu sa žiaci hravou formou oboznamovali s prírodou a jej súčasťami, pričom dôraz sa kládol na rešpekt a šetrnosť voči prírode samej. Získali nové vedomosti a v praxi sa oboznámili so zodpovedným prístupom k prírode.

            Keďže nám počasie prialo, žiaci  poobedňajšie aktivity vykonávali v okolí hotela v tatranskej prírode a tak sa mohli nadýchať tatranského horského vzduchu.

            Hravé aktivity si vyžadovali nasadenie, znalosti o prírode, niekedy si vyžadovali odložiť súťaživosť a začať spolupracovať hoc aj s druhým tímom.

            Žiaci boli postavení do role bádateľov, dobrodruhov a ochrancov, ktorí sa vždy vynašli a zvládli cestu do cieľa aj cez prekážky, ktoré ich po ceste stretli.

             

            Mgr. E. Jurčišinová, Mgr. R. Čechová, PhDr. M. Zeleňáková

             

        • Čerstvé hlavičky
          • Čerstvé hlavičky

          • Milí rodičia,

            aj tento rok Vás chceme pozvať, aby ste sa spolu s nami zapojili do projektu Čerstvé hlavičky. Hlasovanie na webovej stránke www.cerstvehlavicky.sk je spustené a bude ukončené  29.5.2024.

            Hlasujúci, ktorý sa rozhodne do hlasovania zapojiť sa na webovej stránke zaregistruje svojim emailom. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Pri opakovaných návštevách stačí, keď sa hlasujúci už len prihlási a odošle hlas.

            Hlasuje sa každý deň!

            Pomôžte nám pre vaše deti získať pravidelnú dávku ovocia a zeleniny!

            Ďakujeme ZŠ Víťaz

          • Dopravná výchova

          • "Všetci sme účastníkmi cestnej premávky."

            V piatok 19.4.2024 sa naši žiaci zúčastnili dopravnej výchovy s inštruktorom. Žiaci mali možnosť vyskúšať si jazdu na elektrickej štvorkolke po pripravenej trase, kde si zároveň precvičili svoje vedomosti o dopravných značkách a ich dodržiavanie. Žiakov najviac zaujala jazda s okuliarmi simulujúcimi opitosť, pri ktorej sa zhoršili ich koordinačné schopnosti a mali problém prejsť danými prekážkami. Aktivita dopravnej výchovy sa pre zlé počasie realizovala vo viacúčelovej sále.  

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Deň Zeme je každoročný sviatok, ktorý sa koná 22. apríla. Je to najväčšie enviromentálne hnutie na svete, ktoré sa zameriava na propagáciu a podporu ochrany životného prostredia. Je dobré si pripomenúť, že Zem je jediná a jedinečná a mali by sme sa o ňu dobre starať. No ak každý začne malou troškou podnikať aktivity na jej udržiavanie a záchranu, budeme krok vpred k tomu, aby sa naša Zem mala lepšie.

            Naši žiaci sa v tento deň zapojili do rôznych aktivít, kde si pripomenuli aká je Zem vzácna a ako ju treba chrániť. Aktivity zamerané na recykláciu odpadu aj s využitím IKT programu, ako separovať, ako šetriť energiou, prečo nevyhadzovať odpad do potokov, neznečisťovať ovzdušie a starať sa o prírodu. Žiaci sa zahrali aj na básnikov a vytvorili pekné verše k tejto téme.

             

            Nezabúdajme, že každý deň môže byť Dňom Zeme a veďme k úcte a láske k našej planéte aj svojich najbližších!

             

          • Slávik Slovenska 2024

          • Dňa 16.04.2024 sa žiačka Elenka Krokusová zo 4.A triedy zúčastnila okresného kola v speváckej súťaži Slávik Slovenska 2024.

            Súťažilo sa v troch kategóriách, pričom každý súťažiaci predniesol dve ľudové piesne, jednu z aktuálneho Spevníčka Slávika Slovenska 2024 a jednu podľa vlastného výberu.

            Elenka súťažila v II.kategórii (4.- 6.roč.) Svojou interpretáciou piesní zaujala porotu a umiestnila sa na 3. mieste.

            Blahoželáme a prajeme veľa radosti a úspechov v spievaní.

            Za prípravu ďakujeme rodine Krokusovej.

          • Školská športová súťaž – Minifutbal – McDonald´s Cup 2024

          • Školská športová súťaž – Minifutbal – McDonald´s Cup 2024

            Naši reprezentanti:

            1.A  - Alex Novotný ,

            2.A -  Nicolas Jenča

            3.A – Viktor Baloga, Tadeáš Novotný, Júlia Kochanová, Anabela Magdová,

            4.A – Patrik Mihaľ

            Dňa 16.04.2024 náš tím ZŠ Víťaz reprezentoval našu školu  na futbalovom turnaji McDonald´s Cup 2024 skvelými výkonmi a nasadením. Napriek začiatočným problémom v prvom zápase proti ZŠ Hrabkov sme dokázali prebrať kontrolu a vyhrať 5:2.

            Vo vyrovnanom stretnutí so SZŠ DSA Mukačevska sme hrali aktívne, ale naše zlyhanie v premieňaní šancí nás stálo body a skončili sme remízou 3:3.

            Súboj s najťažším súperom zo ZŠ M.Nešpora nás viedol k poctivému úsiliu, aj keď sme nakoniec prehrali 0:6. Výkon nášho tímu nás doviedol na 2. miesto v turnaji, čo je vynikajúci výsledok.

            Tento úspech je odrazom tvrdej práce, tímovej spolupráce a odhodlania každého hráča.

            Tešíme sa na ďalšie príležitosti a budeme pokračovať v tréningu a zlepšovania sa.

            Ďakujeme p.starostovi Mgr. M.Magdovi za poskytnutie komfortnej prepravy žiakov na futbalový turnaj.

            Tréner: Kevin Kuruc

            Mgr.Elena Jurčišinová

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 25. - 26. 3. 2024 sa naše žiačky zúčastnili okresného kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Prednes prózy sa uskutočnil 25.3. 2024. Našu školu reprezentovala žiačka 2.A Ninka Novotná. V tejto kategórii sa prednesu zúčastnili žiaci 2. - 4. ročníka. Ninka si vyžrebovala číslo 3 spomedzi 31 prednášajúcich. Juliánka Imrichová sa prezentovala prednesom poézie 26.3. 2024. Vyžrebovala si číslo 11 a celkový počet prednášajúcich tejto kategórie bol 29.

            Žiačky dôstojne reprezentovali našu školu a odniesli si veľa skúsenosti a cenných rád odbornej poroty. Ďakujem za reprezentáciu školy, učiteľkám za prípravu a rodičom za spoluprácu.

            Mgr. Lenka Dvorščáková