• Vianočné vystúpenie

          • POŽEHNANÉ VIANOCE

            Muž, žena a dieťa – úplne bežná rodina

            a predsa v niečom krásne iná,

            sám Boh daroval im syna.

            Prišiel na svet, aby daroval sám seba,

            dal nám lásku, pokoj, šťastie,

            dal nám nádej , dotknúť sa neba.

            Vianočné sviatky sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pohody a harmónie.

            V tento sviatočný čas chceme byť dobrí navzájom k sebe, chceme každému rozdávať radosť. Vianoce sú obdobím, keď sa každý snaží byť s blízkymi, keď si uvedomujeme silu priateľstva, lásky, úcty a obetavosti. Vianočný čas má svoje neopísateľné čaro pre každého, kto sa nepozerá iba očami, ale i srdcom, a je príležitosťou zastaviť sa, stíšiť sa a pozrieť sa do hĺbky svojej duše.

            Prajem Vám všetkým v mene žiakov a kolektívu základnej školy, požehnané a príjemné prežitie vianočných sviatkov, nech ticho Vianoc Vás všetkých naplní pravým pokojom, radosťou, láskou, zdravím a Božím požehnaním.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • VIANOČNÁ POŠTA

          • Vianočnou poštou Ti píšem list......, takto sa spieva v piesni Roba Opatovského. Aj naši žiaci a učitelia mali možnosť napísať takýto list a vhodiť ho do vianočnej poštovej schránky, ktorá bola uložená na chodbe našej školy. Listom mohli potešiť svojich spolužiakov, kamarátov, učiteľov, pani asistentky, vychovávateľky aj pani upratovačky. Dnes sme sa všetci stretli v jednej triede na malom vianočnom posedení a otvorili sme vianočnú schránku. Bola plná, plnučká rôznych listov a pozdravov. Každý nedočkavo čakal či aj v jeho ruke skončí vianočný pozdrav. Veľa listov našlo svojich adresátov.

            Pochutnali sme si aj na koláčikoch, ktoré priniesli žiaci. Vypočuli sme si vianočné koledy a pozreli  vianočnú rozprávku. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Vianočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 začínajú 23.12.2023 a trvajú do 07.01.2024. Vyučovanie podľa rozvrhu začne od 08.01.2024.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy vo Víťaze oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon)  a so súhlasom zriaďovateľa budú mať dňa 22.12.2023 žiaci školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • POĎAKOVANIE - Vianočná výzva

          • ĎAKUJEME všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa zapojili do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Všetky krabice boli odovzdané Mgr. Marianne Baluchovej, ktorá to ďalej odovzdá kontaktnej osobe pre zbierku. Veríme, že takto spoločne urobíme krajšie Vianoce seniorom v zariadeniach. 

            Kolektív ZŠ

          • Návšteva sv. Mikuláša

          • Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti...

            Aj našu školu dnes navštívil svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi anjelíkom a čertíkom. A obdaroval ich sladkými dobrotami. Deti si pre Mikuláša pripravili básničky, pesničky a kresbičky.

            Ďakujeme veľmi pekne Mikulášovi, jeho pomocníkom, rodičom a pánovi starostovi.

          • Vianočná burza

          • Dňa 06. 12. 2023 (streda) sa o 17:00 uskutoční rozsvietenie vianočného stromčeka pri ktorom deti z  vystúpia s programom. Deti zo si pre vás pripravili vianočnú burzu, kde nájdete množstvo zaujímavých a kreatívnych vianočných dekorácií. Svätá omša s Mikulášom sa začína o 18:00 hod. Po skončení sv. omše vás obecné zastupiteľstvostarosta obce srdečne pozývajú na vianočný punč.

            Tešíme sa na vás!

            Učitelia a žiaci ZŠ