• OZNAM

          • Jesenné prázdniny

            V dňoch 30. - 31. 10. 2023 majú žiaci základnej školy jesenné prázdniny. 1.11. 2023 Sviatok všetkých svätých. Nástup do školy bude 2.11.2023 ( štvrtok).

             

            Dvorščáková, RŠ

          • Divadelné predstavenie - Dick Whittington and his cat

          • Dňa 25.10.2023 sa žiaci našej školy z 2.A, 3.A a 4.A zúčastnili v Kine Scala Prešov divadelného predstavenia v anglickom jazyku - Dick Whittington and his cat. Bol to tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna. Príbeh žiakov zaujal a divadelné predstavenie sa im páčilo. 

            Mgr. Daniela Štofaňaková, PhD.

          • Hovorme o jedle

          • Dňa 20. 10. 2023 sa naša škola zapojila do projektu Hovorme o jedle. Hlavným cieľom tohto projektu  bolo rôznymi aktivitami podporiť u žiakov zdravý životný štýl. Počas celého dňa jednotlivé triedy plnili úlohy podľa témy, ktorú si vybrali:

            1.     A - Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny

            2.     A - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov

            3.     A - Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek

            4.     A - Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky

            Zároveň sa počas celého dňa pripravovali aj na prezentáciu svojej témy pred ostatnými žiakmi školy. Prváci si ako prezentáciu svojej témy zvolili obrázky prostredníctvom, ktorých nás oboznámili, ako môžeme spracovať ovocie a zeleninu. Žiaci druhého ročníka si spolu s pani učiteľkou pripravili prezentáciu na interaktívnej tabuli a povedali nám, aký úžitok máme z domácich zvierat. Tretiaci si pripravili plagát a pomocou pojmovej mapy ostatným priblížili tému "Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek". Najstarší žiaci našej školy štvrtáci prostredníctvom názornej ukážky žiakom priblížili ako sa od malého semienka dopracujeme až k voňavému chlebu. Po prezentáciách sa žiaci aj reálne zoznámili s produktami jednotlivých tém na „Farmárskom trhu“. S plnými bruškami a novými vedomosťami odchádzali domov s úsmevom na tvári. 

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • ŠKD v prírode

          • V piatok 13.10. sme si trúfli opäť zorganizovať a uskutočniť malú túričku do nášho čarovného lesa. Deti si dostatočne podporili svoju kondičku v príjemnom prostredí, zabavili sa, aj zrelaxovali. Počasie nám taktiež doprialo a my tajne dúfame, že si to ešte zopakujeme. 

            Marcela Dugasová a Mgr. Zuzana Lakomcová

          • ŠKD na túre

          • V piatok 06. 10. 2023 sme sa s deťmi zo školského klubu vybrali na malú "túričku" do nášho neďalekého lesíka. Deti si tak mohli vychutnať krásnu prírodu, čerstvý vzduch, rozhýbať si telo a pookriať na dušičke :). Dúfame, že si to ešte zopakujeme. 

            Marcela Dugasová a Mgr. Zuzana Lakomcová

          • Divadelné predstavenie - Janko Hraško

          • Dňa 29. 09. 2023 naša škola ožila divadlom. Navštívili nás herci z divadla Portál - Prešov s predstavením “Janko Hraško”. Divadelné predstavenie “Janko Hraško” bolo plné humoru, zábavy a smiechu. Žiakom sa veľmi páčilo, o čom svedčil aj veľký potlesk na záver. Po predstavení sa herci s deťmi odfotili, čím im spravili obrovskú radosť.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová