• Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 28.02.2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Zapojili sa žiaci 1. - 4. ročníka. Školskému kolu predchádzali triedne kolá, z ktorých postúpili tí najlepší do školského kola. Tento rok si žiaci vybrali najmä prednes poézie. A ako to dopadlo?

            Prednes poézie :

            1. miesto   Stela Štofilová    2.A

            2. miesto   Aleš Balucha   1.A

            3. miesto   Eliška Pacovská a Samuel Čech  2.A

             

            Prednes prózy :

            1. miesto   Juliána Imrichová

            2. miesto   Stanislava Sabolová

            3. miesto   Tomáš Berthóty

            Do okresného kola postupujú Stela Štofilová a Juliána Imrichová.

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole!

            Ďakujem všetkým žiakom, že majú záujem o túto recitačnú súťaž a učiteľom a rodičom za prípravu.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková RŠ

             

          • Školská sánkovačka

          • Dnešný deň bol priam stvorený na parádnu sánkovačku. Slniečko svietilo, sneh bol výborný a žiaci nažhavení na sánkovanie. V rámci hodín telesnej a športovej výchovy a keďže  podmienky to dovoľovali, rozhodli sme sa, že pôjdeme do prírody. Žiaci si priniesli boby, klzáky, taniere, minisnowboardy aj sane a vybrali sme sa na poriadny kopec, z ktorého sme mali Víťaz ako na dlani. Sánkovačka bola skvelá a keď nám ešte počasie bude priať možno si ju zopakujeme. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Vyhodnotenie súťaže Všetkovedko

          • Okrem toho, že sa naši žiaci vzorne pripravujú na vyučovanie, zapájajú sa aj do rôznych súťaží. Žiaci druhého až štvrtého ročníka sa zapojili do súťaže Všetkovedko.  Do súťaže sa zapojilo viac ako 22 000 žiakov. Našim žiakom sa darilo veľmi dobre. Zapojili sa ôsmi žiaci. Za účasť a vynikajúce výkony v súťaži si vyslúžili okrem diplomov aj pekné ceny. Šiesti si vyslúžili titul Všedkovedkov učeň. Boli to Amálka a Eliška Pacovské, Filip Ondria, Patrik Mihaľ, Stanka Sabolová a Sebastián Schuller. Titul VŠETKOVEDKO získali žiačka Anabelka Magdová, ktorá sa umiestnila na 23. mieste a Stelka Štofilová, ktorá sa umiestnila na 1. mieste. 

            Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme !

             

            PS: Do súťaže Matematický klokan sa môžete prihlásiť do 16.2.2023.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • ŠKOLSKÝ KARNEVAL

          • Dňa 03.02.2023 sa konal KARNEVAL našej základnej školy . Po dvojročnej prestávke sa žiaci potešili, že sa opäť budú môcť vyšantiť. Posledný karneval sa konal, keď boli naši štvrtáci žiakmi prvého ročníka. Karneval sa konal v priestoroch viacúčelovej sály . Už pred deviatou sa žiaci začali schádzať a obliekať do krásnych masiek. Po promenáde masiek , porota odmenila 14 najkrajších. A veru sa zapotili, lebo konkurencia bola veľká ako na každom doterajšom karnevale. Žiaci sa dosýta vytancovali, zasúťažili si a čakalo na nich aj prekvapenie. Prišli medzi nich aj maskoti : Jednorožec a Spiderman. Takže aj chlapci aj dievčatá si prišli na svoje. Pre všetkých bola pripravená aj atraktívna tombola. 

            Ďakujem rodičovskej rade za prípravu karnevalového dňa pre našich žiakov, ste skvelí. Ďakujem učiteľkám za prípravu súťaží pre žiakov , za výzdobu . Ďakujem pánovi starostovi za poskytnutie sály a všetkým, ktorí prispeli k tomu , aby dnes naši žiaci prežili výnimočný deň . Musím poďakovať všetkým, ktorí prispeli do tomboly , bola som veľmi potešená, keď som zbadala to množstvo cien, ktoré si deti alebo aj rodičia odniesli domov. Ďakujem dídžejovi , ktorý sa postaral o skvelú zábavu a kuchtíkom v kuchyni, ktorí sa postarali o hladné brušká. A veľká vďaka patrí aj všetkým rodičom, ktorí pripravili perfektné masky pre svoje deti.

            ĎAKUJEM

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ