• VIANOČNÁ POŠTA a VIANOČNÁ BURZA

          • Pred Vianocami sme v škole vyhlásili výzvu pre žiakov pod názvom Vianočná pošta. Do vianočnej schránky mohli žiaci vhadzovať listy a kresbičky pre svojich spolužiakov a učiteľov. Napriek tomu, že veľa žiakov bolo chorých sa schránka krásne zaplnila listami. Svoj list tam našli žiaci, učitelia , pani vychovávateľka, aj pani školníčka a upratovačka. Veľmi sa tomu potešili! Vianočná pošta ukrývala želania k Vianociam, vianočné pozdravy a poďakovania. Ďakujem všetkým, ktorí chceli svojim listom potešiť tých druhých.

            Posledný deň pred vianočnými prázdninami sa konala aj VIANOČNÁ BURZA. Týždeň aj dva predtým, už žiaci a učiteľky vyrábali rôzne vianočné ozdoby, dekorácie , pozdravy, ktoré by mohli v burze ponúknuť. Deti sa veľmi snažili, aby sa ich výrobky čo najviac páčili. Stoly s výrobkami sme rozložili na priestranstve pred kostolom, aby si Víťazania mohli prísť vybrať, čo ich očiam ulahodí.  Vianočnú atmosféru im spríjemnili žiaci našej školy svojim vystúpením. V mene všetkých žiakov a zamestnancov ďakujem tým, ktorí prišli podporiť našich žiakov a samozrejme našu školu. ĎAKUJEME!!!

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Vianočné vystúpenie 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci, drahé kolegyne!

            Je tu čas sviatočný, je tu čas vianočný...

            Ten, na ktorý sme už všetci netrpezlivo čakali. Čas, keď nám vyčarí úsmev na tvári najmenšia maličkosť. Čas, keď sa opäť po roku stretneme so svojimi milovanými a každú sekundu pocítime  nenahraditeľnú rodinnú lásku , to rodinné puto, ktoré nás spája. Každý túži stráviť najkrajšie dni v roku so svojimi najbližšími a tešiť sa tak, ako sa tešia oni. Spoločne netrpezlivo čakáme na príchod Ježiška. On je to malé dieťa, ktoré je zavinuté v plienočkách a uložené do jasieľ. Je to On, ktorý nám chce ukázať cestu lásky a pokoja.

            Želám Vám pokojné a požehnané vianočné sviatky prežité v zdraví a   pohodu v kruhu svojich najbližších.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            Vianočné prázdniny v školskom roku 2022/2023 trvajú v čase od 23.12. 2022 - 7.1. 2023. Vyučovanie začína dňa 9.1.2023.

            Želám Vám príjemné vianočné prázdniny plné oddychu.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Je nám to veľmi ľúto, ale vianočné vystúpenie našich žiakov, ktoré bolo plánované na 22.12.2022, budeme musieť zrušiť. Ešte stále niektorým žiakom zdravotný stav nedovoľuje vystúpiť v programe. Niektoré scénky a tance by sa nedali zrealizovať. Rozhodli sme sa preto, že vianočný program bude vo forme videa, ktoré bude zverejnené na stránke našej školy. Vo štvrtok prídu žiaci riadne do školy. Triedne učiteľky Vás budú podrobnejšie informovať.

            Vianočná burza bude na parkovisku pred kostolom pri vianočnom stromčeku 22.12.2022 od 10:00 - 12:00 hod.. Jednotlivé triedy sa budú striedať pri ponúkaných výrobkoch a zaspievajú Vám vianočné piesne a koledy. Príďte nás podporiť a vybrať si niečo z vianočných dekorácií pre skrášlenie vášho domova.

                                                                      Tešíme sa na Vás.

            Ďakujeme Vám za pochopenie.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • VIANOČNÉ VYSTÚPENIE

          •                                                  Vážení rodičia, starí rodičia, milí kamaráti !

                             V mene celého kolektívu a žiakov našej základnej školy, Vás srdečne pozývame na

                                                                 

                                                      VIANOČNÉ VYSTÚPENIE,

                                       ktoré sa uskutoční dňa 22.12.2022 so začiatkom o 9:30 hod.

                                                                                v sále OcÚ.

                                                        Súčasťou programu bude aj vianočná burza.

                                                               Všetci žiaci sa tešia na vašu účasť.

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Vedúca školskej jedálne vás prosí, aby ste stravné za december uhradili do pondelka 19.12.2022. 

            Ďakujem za pochopenie

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Vážení rodičia, milí žiaci a zamestnanci školy!

            Touto cestou, by som sa všetkým žiakom, rodičom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy chcela poďakovať za  krabice plné lásky. Veľmi ma potešilo, keď som videla ako každý deň pribudla krabica v každej triede. Podarilo sa nám naplniť 41 krabíc, ktoré určite vyčaria úsmev na tvárach ľudí, ktorí to potrebujú.

            Ešte raz ĎAKUJEM !

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Prerušenie vyučovania - chrípkové prázdniny

          • Mimoriadne prerušenie vyučovania – chrípkové prázdniny.

            Riaditeľka Základnej školy vo Víťaze Mgr. Lenka Dvorščáková Vám týmto oznamuje, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a po dohode  so zriaďovateľom školy – obcou Víťaz ,  zastúpenou starostom Mgr. Michalom Magdom, z dôvodu zvýšeného počtu chrípkového ochorenia (absencia 60% žiakov) prerušuje výchovno – vzdelávací proces v základnej škole v dňoch 15.- 16. 12. 2022. Vyučovanie začne dňa 19.12.2022 v pondelok. ŠKD nebude v prevádzke, žiaci sú vyhlásení z obedov v školskej jedálni.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková , riaditeľka školy

             

          • Milí naši žiaci!

          • Pripravili sme pre vás všetkých krásnu výzvu VIANOČNÁ POŠTA. Keďže sa blížia Vianoce a vtedy najviac myslíme na svojich najbližších, na svojich kamarátov, spolužiakov aj učiteľov napíšte im pekný list alebo nakreslite pekný obrázok. List môžete napísať ktorémukoľvek žiakovi, pani učiteľkám, pani asistentkám, pani vychovávateľke aj pani upratovačkám. Po napísaní vložte list alebo kresbičku do obálky a napíšte na obálku adresáta, komu tento list patrí aj odosielateľa, kto ten list napísal. Vianočnú poštu môžete vhadzovať do vianočnej poštovej schránky v našej škole. 

            Tešíme sa na plnú schránku listov, ktoré odovzdáme všetkým 21.12.2022. Tí, ktorí ste chorí napíšte svoje listy a keď prídete do školy na budúci týždeň, vhodíte ich do schránky, alebo poproste rodičov, aby ich priniesli do školy.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

          • Šikovný chlapec, šikovné dievča

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa prihlásili a zapojili do súťaže ŠIKOVNÝ CHLAPEC, ŠIKOVNÉ DIEVČA, ktorú organizuje ABC Centrum voľného času v Prešove. V súťaži si mohli preveriť svoje všeobecné vedomosti, šikovnosť v strihaní, skladaní papiera, skladaní puzzle, zapamätávaní predmetov. 

            Popri súťažení spoznali aj rovesníkov z iných škôl. Výsledky súťaže budú doručené škole v januári a z nich sa dozvieme, ktorí žiaci postúpili do finálového kola. Držíme palce! 

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • MIKULÁŠ V NAŠEJ ŠKOLE

          • Na svätého Mikuláša, neučí sa , neskúša sa .... Aj takéto veršíky čakali dnes pani učiteľky napísané na tabuli. A veru veľa sa neučilo. Pani učiteľky pripravili na mikulášske dopoludnie pre žiakov zábavné aktivity. 

            "Mikuláš príď medzi nás!" takto privolávali naši žiaci Mikuláša. A dočkali sa. Mikuláš zavítal do každej triedy ku všetkým žiakom. Zaspievali mu veselé pesničky, predniesli básničky, ktoré sa Mikulášovi a anjelovi veľmi páčili. Mikuláš ich obdaroval mikulášskymi balíčkami.

            Ďakujem Mikulášovi a anjelovi, že na nás nezabudli a prišli medzi nás. 

            Ďakujem všetkým rodičom, pánovi starostovi a zamestnancom OcÚ za obdarovanie našich žiakov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ