• OZNAM

          • Vážení rodičia a milí naši žiaci !

            Jesenné prázdniny v školskom roku 2022/2023 budú od 28.10. - 31.10.2022. Vyučovanie podľa rozvrhu sa začne po prázdninách v stredu 2.11.2022.

            Prajem Vám všetkým príjemné prázdniny!

            Mgr. L. Dvorščáková, RŠ

             

          • VÝSTAVA OVOCIA A NÁVŠTEVA DJZ

          • Dňa 24.10.2022  žiaci našej školy navštívili Výstavu ovocia a zeleniny v Dome záhradkárov v susednej obci Široké. Na výstave mohli obdivovať rôzne druhy zeleniny, ktorá vyrástla do gigantických rozmerov a veľké množstvo ovocia. Videli, koľko rozličných odrôd jabĺk existuje, rôzne druhy orechov , hrušiek a porozprávali, čo rastie v ich záhradkách a čo pestuje ich babka s dedkom. Okrem zeleniny a ovocia si mohli pozrieť, čo vytvorili šikovné ruky Širočanov. Boli to rôzne výrobky z dreva, obrazy, obdivovali kroje, ktoré sa nosili v tejto obci v minulosti. Mohli pozorovať praktickú ukážku tkania koberčekov - pokrovcov.

            Po výstave nasledovala návšteva Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Žiaci si pozreli rozprávku Medovníkový domček v modernejšom prevedení ako ju poznáme my skôr narodení. Žiakom sa rozprávka páčila a plní zážitkov sa vrátili domov. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          •  18. október 2022 je deň, kedy sa deti na celom svete zjednotia, aby sa zúčastnili modlitebnej iniciatívy „Milión detí sa modlí ruženec“, ktorú organizuje medzinárodná pápežská nadácia ACN - Pomoc trpiacej Cirkvi. Aj žiaci našej školy sa spojili a zapojili do tejto modlitbovej iniciatívy, ktorú viedol náš duchovný otec Marek Hnat. Deti na celom svete  sa modlili za mier a jednotu pre celý svet.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • DO ŠKOLY NA BICYKLI

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            V dňoch od 17. - 28. 10. 2022 sa naša škola zapojí do kampane DO ŠKOLY NA BICYKLI . Tentokrát je to jesenný termín kampane oproti minulým rokom, keď táto kampaň prebiehala v jarných mesiacoch. Hoci sú už jesenné októbrové rána chladnejšie , cieľom tohtoročnej kampane je ukázať, že žiakom to prekážať nemusí, v duchu hesla : Jazdíme celý rok. 

            Radi by sme sa zapojili do kategórie:

            Najaktívnejšia škola
            Škola, ktorá zapojí čo najviac žiakov do súťaže. Počíta sa počet žiakov, ktorí prídu počas jednotlivých dní trvania súťaže do školy na bicykli alebo kolobežke, v pomere k celkovému počtu žiakov. Hodnotiť sa bude v troch kategóriách – školy do 100 žiakov, školy od 101 do 300 žiakov a školy nad 300 žiakov. Šancu vyhrať má ale každá škola – okrem tých najlepších jednu vylosujeme zo všetkých prihlásených. Najaktívnejšie školy vyhrajú cyklostojany a darčeky pre žiakov.

            Vyzývam preto najmä vás milí žiaci, ale aj vašich rodičov a učiteľov, aby sme sa v čo najväčšom počte zúčastnili tejto kampane. Rodičia môžete ráno odprevadiť svoje deti do školy na bicykli alebo kolobežke. Podmienkou je samozrejme prilba nielen k bicyklu, ale aj ku kolobežke. 

            Teším sa na pondelkové ráno, keď sa stretneme na školskom dvore na bicykloch.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková , RŠ