• DEŇ NARCISOV 28.4.2022

          • Deň narcisov je dňom boja proti rakovine. Tento deň sa nesie v žltej farbe  narcisov na podporu všetkých, ktorí čelia zákernej rakovine. V spolupráci so Základnou školou Široké sa aj naša škola zapojila do tejto najvzácnejšej zbierky. Žiaci dobrovoľnou čiastkou vyjadrili spolupatričnosť a podporu onkologickým pacientom. Finančná zbierka sa vracia verejnosti späť vo forme financovania programov a projektov na podporu onkologických pacientov i širokej verejnosti.

            ĎAKUJEME VŠETKÝM, KTORÍ PRISPELI!

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • DEŇ ZEME

          • 22. apríla 2022 slávi naša ZEM. Deň Zeme je najznámejší a najpopulárnejší spomedzi medzinárodných dní s environmentálnym zameraním. Každoročne, od roku 1970 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Aj naši žiaci s učiteľkami zablahoželali Zemičke k jej sviatku tým, že sa zapojili  do rôznych aktivít v triedach , hovorili o recyklovaní a triedení odpadu a potom sa vybrali do blízkeho okolia a vyzbierali plné vrecia odpadkov. 

            Cieľom dňa bolo pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám naša Zem poskytuje a preto je potrebné ich chrániť a venovať im náležitú pozornosť. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

             

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            Veľkonočné prázdniny v školskom roku 2021/2022 budú trvať od 14.4. - 19.4.2022. Vyučovanie začne v stredu 20.4.2022.

            Želáme Vám radostné veľkonočné sviatky, veselú oblievačku, veľa šťastia, zdravia a radosti počas krásnych jarných dní.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Návšteva knižnice - marec mesiac knihy

          • Marec bol prvýkrát vyhlásený za mesiac knihy v roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu, legendárneho šíriteľa knižnej kultúry. Matej Hrebenda (10. 3. 1796 – 16. 3. 1880), vášnivý milovník a zberateľ príbehov, sa totiž narodil aj zomrel v marci. Jeho lásku k slovám komplikoval jeho zdravotný stav – Hrebenda bol nevidiaci. Napriek tomu zasvätil svoj život literatúre a zbieraniu kníh zo všetkých kútov sveta. Hoci bol slepý, neváhal kvôli knihám putovať niekoľko dní a nocí na jednoduchom voze. Jeho životným poslaním bolo zbieranie a záchrana starých kníh, o ktoré sa staral s priam otcovskou láskou. Okrem zbierania a čítania sa venoval aj šíreniu literatúry medzi prostý ľud, ale aj zámožné rodiny a pánov z vyšších vrstiev. Knihy predával, požičiaval a neraz aj rozdával. Práve vďaka nemu sa krásna literatúra dostávala aj tam, kde o nej dovtedy nik nepočul. Hrebenda sa zaslúžil o to, aby aj tí najchudobnejší ľudia mali prístup ku knihám a mohli sledovať dianie okolo seba.

            Žiaci 1. ročníka navštívili miestnu knižnicu, kde im knihovníčka Lucia Galdunová porozprávala, ako to funguje v knižnici. Dozvedeli sa zaujímavé informácie o literatúre pre deti a prezentovala im rozprávkovú knižku Kúzelná trieda. Vysvetlila im rozdiel medzi animovanou a čítanou rozprávkou. Žiaci boli aktívni a v knižnici sa im veľmi páčilo. Ďakujeme Lucii Galdunovej a tešíme sa na ďalšie zaujímavé stretnutie.