• Biela pastelka - Poďakovanie

          • Ďakujeme všetkým našim žiakom aj jednotlivcom mimo školy, ktorí sa svojím príspevkom rozhodli podporiť nevidiacich a slabozrakých. Zakúpením bielej pastelky 22. septembra im prejavili svoju spolupatričnosť. Spoločne sa nám tak podarilo vyzbierať 103 eur. Ďakujeme

            Mgr. Ružena Čechová

          • Biela pastelka

          • Milí rodičia!

            Naša škola sa tohto roku zapojí do zbierky Biela pastelka, ktorej výnos je určený na podporu ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím. Zbierka sa uskutoční dňa 22. septembra 2023 (piatok). Prosíme Vás, aby si deti v tento deň doniesli do školy ľubovoľný príspevok a spoločne tak podporíme nevidiacich a slabozrakých v ich úsilí o samostatný a plnohodnotný život. 

            Vopred Vám ďakujeme.

            Mgr. Ružena Čechová

          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Prosím vás, aby ste platbu za Školský klub detí uhrádzali prevodom na účet k 15-temu v mesiaci. Poplatok za ŠKD v septembri je 8 eur, od októbra sa zvyšuje poplatok na 15 eur.

            Číslo účtu:  SK52 0200 0000 0016 3113 6558

            Do správy pre prijímateľa prosím uvieďte meno a priezvisko dieťaťa, za ktoré uhrádzate poplatok.

             

            Ďakujem 

            Dvorščáková, RŠ

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024.

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční 4.9.2023. Začíname svätou omšou o 8:00 hod. a po nej sa presunieme na školské ihrisko, kde sa všetci zvítame a najmä privítame našich nových žiakov - prvákov. Prosím prvákov, aby si priniesli aktovky. Prváci si pôjdu prezrieť s rodičmi svoju triedu. Starší žiaci dostanú pokyny od svojich triednych učiteľov na školskom dvore. Užite si posledný týždeň prázdnin!

            Tešíme sa na vás !

            Vaši učitelia

          • OZNAM

          •  Vážení rodičia prvákov!

            O chvíľu sa začína školský rok 2023/24 a vaše deti sa stanú žiakmi našej školy. Triedna učiteľka vám pripravila zoznam, čo je potrebné ešte zabezpečiť pre žiakov 1. ročníka.

            ZOZNAM POMÔCOK DO 1. ROČNÍKA

             

            Triedna učiteľka: Mgr. B. Balogová

             

            Peračník:

            •  ceruza č.2 - 3ks, pastelky trojhranné 12 ks, guma, tyčinkové lepidlo, nožnice, strúhadlo

             

            Pomôcky na výtvarnú výchovu:

            • plastový obal s gombičkou  (A4)
            • obrus na lavicu – 1 ks
            • pohár na vodu, handrička
            • vodové farby
            • temperové farby 12 ks
            • paleta
            • štetec guľatý č. 6 – 1 ks, č. 10 – 1 ks
            • štetec plochý č. 8 – 1 ks, č. 10 – 1 ks 
            • tyčinkové lepidlo (1 ks v peračníku, 1 ks pri pomôckach na výtvarnú výchovu)
            • disperzné lepidlo (Wurstol, Herkules...)
            • čierna fixa
            • všetky pomôcky označiť menom a uložiť do plastového boxu, kufríka alebo škatule od topánok

             

            Pomôcky na telesnú výchovu:

            • tričko, tepláky, bunda, ponožky, tenisky s bielou podrážkou
            • všetko označiť menom dieťaťa a uložiť do vrecúška

             

            Hygienické potreby:

            uterák, hygienické vreckovky

            • uložiť do vrecúška s menom dieťaťa

             

            Prezuvky:

            • najvhodnejšie sú klasické papuče so svetlou podrážkou alebo pevné sandále, príp. zdravotná alebo ortopedická detská obuv

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

             

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          •  

            Drahé kolegyne, milí žiaci, vážení hostia!

             

            Dnešným dňom sa končí školský rok 2022/2023. Desať mesiacov ste si plnili  svoje školské povinnosti a vaša snaha sa odzrkadlila vo výsledkoch na vysvedčení, ktoré vám za malú chvíľu rozdajú vaše triedne učiteľky.

             Teraz sú však pred vami prázdniny, ktoré vám poskytnú oddych a načerpanie nových síl do ďalšieho školského roka.

             Prváci, váš prvý rok a hádam aj ten najťažší rok v škole, je už za vami. Naučili ste sa počas tohto obdobia naozaj veľa. Čo všetko ste sa naučili? Čítať, písať, počítať a to nie je ľahké. No môžem povedať, že ste to za pomoci nás, vašich učiteliek a vašich rodičov zvládli výborne. Nech sa vaša usilovnosť nestratí a pretrvá aj v ďalších ročníkoch.

            Vy starší žiaci našej školy ste tiež usilovne pracovali, vidím to aj na vysvedčeniach, ktoré som podpisovala a prezrela som si vaše známky. Počas roka ste rozmnožili vaše vedomosti a zručnosti a je na vás vidieť, že oproti septembru ste odvážnejší, skúsenejší, rozumnejší.

            A vy naši najstarší, milí štvrtáci, vám sa dnešným dňom ukončilo primárne vzdelávanie. Opúšťate naše víťazanske lavice, ale vy žiaci sa opäť stretnete v septembri v Základnej škole v Širokom. Čakajú vás noví spolužiaci, noví učitelia, no dúfam, že sa nezľaknete a v novej škole budete takí úspešní ako ste boli tu. Boli ste výbornými žiakmi s ochotou pomáhať pani učiteľke a išli ste príkladom mladším žiakom. Lúčime sa teda s vami a v mene všetkých  učiteľov vám prajem veľa šťastia a úspechov. Dúfam, že na roky strávené v našej škole budete s radosťou a láskou spomínať.

            Drahí kolegovia! Tento školský rok sme spravili veľa užitočnej, namáhavej a pre školu aj pre žiakov prospešnej práce. Dokazujú to aj úspechy vašich žiakov v súťažiach. Ďakujem vám všetkým za snahu, trpezlivosť, vytrvalosť a odhodlanosť v neľahkom učiteľskom povolaní. Prajem Vám zaslúžený oddych a verím, že po dovolenke spoločne otvoríme lepší a úspešnejší rok.

            Vďaka patrí aj pani školníčke a pani upratovačke. Kto by vám našiel stratené papuče, pero , farbičku , ak nie ony dve. Veru pri upratovaní toho ponachádzajú neúrekom. Ďakujem im , že sa starajú o čistotu našej školy a tak nám spríjemňujú naše dni v škole.

            Ďakujem aj Výboru rodičovského združenia za prípravu krásnych akcií a darčekov pre vás milí žiaci a samozrejme za celoročnú spoluprácu. Ďakujem predsedníčke pani Mariane Pavlikovej a pozdravujem celý výbor a odovzdávam im naše poďakovanie.

            Ďakujem aj Rade školy a pani predsedníčke Mgr. Marcele Stríšovej za spoluprácu počas školského roka.

            No a nesmiem zabudnúť na zriaďovateľa našej školy, ktorého zastupuje pán starosta Mgr. Michal Magda. Jemu patrí veľká vďaka, on sa pričinil o tieto krásne, zrekonštruované, vybavené triedy plné pomôcok, v ktorých sa učíme. Nie v každej škole majú žiaci vymaľované, čisté, upravené triedy , počítačové učebne, takže si to vážme, chráňme a zveľaďujme. Ďakujeme veľmi pekne za všetko, čo robí pre našu školu.

            Milí žiaci, kolegovia, hostia, čo dodať na záver.

            Veľmi sa mi páči myšlienka, ktorú som tu už spomínala. Nestavajme ploty, ale stavajme mosty, ktoré nás budú spájať, pretože spoločne budeme úspešní, šťastní a budeme mať veľa priateľov. Prajem vám , aby ste tých mostov postavili veľmi veľa aj cez prázdniny, našli spriaznené duše a veľa dobrých ľudí. Prajem vám krásne leto plné nádherných zážitkov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

             

             

          • Ocenenie pre Rebeku

          • Dňa 29.06.2023 predseda ÚzV DPO Prešov Ing. Marek Angelovič odovzdal diplom a darček žiačke Rebeke Ondriovej za 1. miesto v celoslovenskej súťaži detí vo výtvarnom prejave “Hasič - pretekár”. 

            Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • Rozprávky o zuboch a zubnom kaze

          • Študenti Strednej zdravotníckej školy v Prešove si pripravili 4 rozprávky o zuboch a zubnom kaze, na ktoré sa boli pozrieť 27.06. 2023 aj žiaci našej školy. Rozprávka “Ako dedko ťahal repku” žiakom priblížila z čoho sa zub skladá. “Máša a medveď” -  prostredníctvom hlavnej hrdinky Máši sa žiaci dozvedeli, čo sladké a nezdravé potraviny robia so zubami. Rozprávka “Mimoni” žiakom priblížila, ktoré potraviny sú pre naše zuby dobré a ktoré zlé. “Červená čiapočka” naučila žiakov, ako si správne čistiť zuby.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ

          • Už na 1. stupni sa žiaci stretávajú s peniazmi. Preto žiaci dňa 22.06.2023 absolvovali prednášku o finančnej gramotnosti. Cieľom prednášky bolo priblížiť žiakom hodnotu peňazí, čo si za ne človek môže alebo nemôže kúpiť, ako s peniazmi hospodárne narábať. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín podľa ročníkov 1.- 2. ročník a 3. - 4. ročník. Plnili úlohy primerané veku: nakupovali tovar v danej hodnote, vyskúšali si výber peňažnej hotovosti z bankomatu, rozoznávali pravé a falošné bankovky, hrali spoločenskú hru, pozerali rozprávku, obrázkami odpovedali na položené otázky. Veríme, že získané poznatky, zručnosti a skúsenosti efektívne využijú pri riadení vlastných finančných zdrojov - pokladničky :) .

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • ŠKOLSKÝ VÝLET

          • Streda 21.06.2023 bol výnimočný deň v našej škole, žiaci spolu s triednymi učiteľkami podnikli školský výlet na Spišský hrad, kde na nich čakali zábavné hry na nádvorí hradu. Plní očakávania zo súťaží zvaných Hradohranie, sme zvládli cestu miernym kopcom ľavou zadnou. Žiaci museli v skupinách splniť športové a vedomostné úlohy, odviesť náklad vo fúriku, zhodiť kolky  guľou, hádzať veniec na cieľ a sedieť pritom na koni, kráčať v trojici na drevených lyžiach, pomocou paličiek a šnúrky viesť guličku určenou cestou, prekonať prekážky a prejsť pomedzi kyvadlá, ochutnávkou  posuchu zistiť ingrediencie. Po splnení všetkých úloh na žiakov čakala pomyselná odmena dobytie hradu, ale aj reálna odmena v podobe diplomu a sladkej odmeny. Na záver nášho výletu sme si pozreli divadelné predstavenie, v ktorom sa niektorí žiaci stali na chvíľu aj hercami. Nákup suvenírov a občerstvenia bola úplne posledná disciplína, ktorá bola najzaujímavejšou pre všetkých žiakov. Posilnení novými zážitkami sme sa vrátili späť do školy, kde nás už čakal chutný obed.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • ŠIKOVNÝ CHLAPEC - ŠIKOVNÉ DIEVČA

          • Dňa 31.5. 2023 sa žiak 4. ročníka Sebastian Schuller zúčastnil finálového kola súťaže “Šikovný chlapec - šikovné dievča” v ABC Prešov a umiestnil sa na 7. mieste.

            Dňa 6.6. 2023 sa žiačka 3. ročníka Júlia Galdunová zúčastnila finálového kola súťaže “Šikovný chlapec - šikovné dievča” v ABC Prešov a umiestnila sa na 8. mieste.

            Žiaci si vyskúšali svoje vedomosti, zručnosti, dôvtip a rýchlosť s inými rovesníkmi. Ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • MDD 2023

          • “Každé dieťa je jedinečné a v každom jednom sa ukrýva potenciál urobiť svet trochu lepším miestom.”

             

            1.jún sa už neodmysliteľne spája s oslavou Medzinárodného dňa detí a aj naša škola zorganizovala pre žiakov v tento deň pestrý program. 

            Po príchode do školy sa deti v rámci svojich tried hrali spoločenské hry, ktoré si doniesli. 

            Dobrovoľní hasiči Ján Bednár, Jozef Čech a Lukáš Kovaľ si pre deti pripravili rôzne súťaže a prezentáciu techniky, všetci mali možnosť vyskúšať si úlohy, ktoré musia hasiči zvládnuť na hasičskej súťaži. Sedieť v hasičských autách bol veľký zážitok. 

            V tento výnimočný deň k nám zavítala aj pani MVDr. Monika Čuchranová Lendacká, ktorá porozprávala o živote a význame včiel a na vlastné oči sme mohli vidieť prenosný úľ so živými včelami. Deti sa dozvedeli nové informácie o včelách, videli včelie produkty a oblečenie včelára. Najviac ich bavila ochutnávka sladkého medu. 

            Na školskom dvore a ihrisku sa deti venovali rôznym športovým aktivitám. Rodičovská rada pre deti pripravila občerstvenie a darčeky. Na deti nezabudol ani pán starosta Mgr. Michal Magda, ktorý ich potešil darčekom. Prialo nám počasie a rozžiarené očí detí a ich úsmev na tvári bolo to najkrajšie, čo sme mohli v ten deň vidieť. 

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • ČERSTVÉ HLAVIČKY

          • Čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší, máme viac energie a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto sa naša škola zapojila do projektu spoločnosti Kaufland - Čerstvé hlavičky, ktorá prebiehala v mesiacoch apríl a máj. Do projektu sa tento rok zapojilo 254 základných a 326 materských škôl, ktoré bojovali o ovocie a zeleninu pre každého žiaka na celý školský rok 2023/2024. 

            ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa do hlasovania zapojili a svojimi hlasmi nám pomohli získať ovocie a zeleninu pre našu školu.   

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľka ZŠ Víťaz oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) budú mať dňa 19.05.2023  žiaci základnej školy riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov. Činnosť ŠKD taktiež nebude.

            V školskej jedálni sa nevarí, žiaci sú automaticky vyhlásení z obedov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Dňa 5.mája 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže Slávik Slovenska v speve ľudových piesní. Našu školu reprezentovala žiačka 3.A  ELENKA KROKUSOVÁ, ktorá nám vyspievala 1. miesto v 1. kategórii - žiaci 1.-3. ročníka. Elenka postúpila na krajské kolo tejto súťaže, ktorá sa uskutoční dňa 19.05.2023.  Ďakujem za hudobný sprievod sestre Melánii Krokusovej.

            Srdečne blahoželáme !

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • DEŇ ZEME

          • Deň Zeme sa oslavuje pravidelne v rovnaký dátum. A to konkrétne 22. apríla. Tento deň je významným dňom pre našu Zem najmä preto, že sa oveľa viac hovorí o jej znečisťovaní a dáva sa do povedomia, že, ak sa nezačne pracovať na jej zachovaní, je možné, že životné podmienky sa budú rapídne meniť.

            V tento dátum sa po celom svete propagujú spôsoby, ako udržať Zem zdravú a našu planétu životaschopnú. 

            Naši žiaci si už dnes pripomenuli tento vzácny deň. Pani učiteľky pre nich pripravili rôzne aktivity. Hovorili o separovaní a recyklácii odpadu, o ochrane životného prostredia, vybrali sa aj do terénu a vyčistili časť obce od odpadkov, prváci posadili kvety, aby nám skrášlili areál školy. 

            Starajme sa o svoje okolie, aby sa nám žilo lepšie a zdravšie!

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • ČERSTVÉ HLAVIČKY

          • Milí rodičia!

            Naša škola sa zapojila do projektu ČERSTVÉ HLAVIČKY, ktoré vyhlásila spoločnosť Kaufland.

            Projekt je určený pre všetky základné a materské školy na Slovensku, ktoré môžu súťažiť o prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny počas celého nasledujúceho školského roka. 

            Čerstvé hlavičky napomáhajú k motivovaniu a vzdelávaniu detí v dôležitosti konzumácie ovocia a zeleniny. Vďaka pravidelnému prísunu ovocia alebo zeleniny, ktorú nám raz týždenne spoločnosť poskytuje, si deti vytvárajú zdravý návyk a pozitívne asociácie k čerstvému ovociu a zelenine. Pri jeho výbere sa zohľadňuje predovšetkým sezónnosť ako aj lokálna dostupnosť. Aby deti spoločne objavovali chute, ktoré doposiaľ nepoznali, z času na čas sa v rámci projektu stretnú aj s exotickejšími druhmi ovocia, ako napr. mango alebo hurmikaki.

            Hlasovanie na stránke www.cerstvehlavicky.sk sa spustí dňa 20. 4. 2023 a bude ukončené 31. 5. 2023 o 23:59:59 hod. Hlasovanie po tomto termíne už nie je platné.

            Ako môžem hlasovať?

            Hlasujúci, ktorý sa rozhodne zapojiť do hlasovania, sa na stránke zaregistruje svojím emailom. Registrácia je potrebná iba pri prvej návšteve. Hlasujúci bude následne vyzvaný na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa dokončí registrácia. Po dokončení registrácie sa udelí hlas vybranej škole. Pri ďalších návštevách stránky, stačí keď sa hlasujúci už len prihlási a zahlasuje. Odoslaný hlas sa danej škole ihneď pripočíta, s tým, že sa zohľadní počet žiakov. Poradie sa na stránke v reálnom čase upraví. Hlasujúci môže hlasovať v jeden deň maximálne jedenkrát.

             

            Prosíme vás všetkých o podporu našej školy.

            Nezabudnite hlasovať každý deň!

            ĎAKUJEME                                                                            Kolektív a žiaci ZŠ Víťaz

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

          • VESELÉ VEĽKONOČNÉ SVIATKY

          • Sviatky jari sú tu zas,

            oslávte ten krásny čas.

            Na Veľkú noc všetkého dosť,

            radosť , pohodu, spokojnosť.

             

            Vo svetle radostného posolstva, nech je slávenie Veľkej noci pre vás prameňom nádeje, radosti a pokoja.

            Príjemné prežitie veľkonočných sviatkov vám praje kolektív zamestnancov a žiaci ZŠ vo Víťaze.

            Potešte sa pohľadom na dekorácie, ktoré vyrobili naši žiaci.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM

          • Vážení  rodičia!

            Veľkonočné prázdniny v školskom roku 2022/2023 trvajú od 6. apríla do 11.apríla 2023. Vyučovanie sa začne 12. apríla 2023 ( streda).

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Virtuálna prehliadka našej školy

          • Vážení rodičia!

            Na stránku našej školy , na pravej strane bola pridaná virtuálna prehliadka našej školy.

            Navigácia a pohyb sú jednoduché. Po kliknutí na obrázok začína prehliadka. Držaním ľavého tlačidla myši a jej následným pohybom sa možete pohybovať všetkými smermi, ako keby ste boli  reálne v našej škole a keď kliknete na šípku tak sa presuniete do ďalšieho bodu virtuálnej prehliadky. Môžete si pozrieť všetky učebne, v ktorých sa učia naši žiaci. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ