• Vyučovanie od 1. 3. do 5. 3. 2021

          • Vážení rodičia,

            na základe aktuálnej epidemiologickej situácie na našej škole, bude vyučovanie od 1. 3. 2021 prebiehať dištančne a to v 1. - 3. ročníku. Online hodiny budú prebiehať podľa usmernení triednych učiteliek.  Vo štvrtom ročníku vzhľadom na karanténu žiakov a ďalšie hlásené prípady ochorení výučba prebiehať nebude. Ak by ste však aj napriek obmedzeniam mali záujem o dištančné vzdelávanie vo 4. ročníku nahláste to prosím emailom na adresu: riaditelzs@obecvitaz.sk

            O ďalšej organizácii Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujem Vám za porozumenie,  prajem veľa síl a hlavne skoré uzdravenie.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová. riaditeľka školy

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            na základe antigénového testovania  a po vyjadrení RÚVZ v Prešove k epidemiologickej situácii na našej škole sa stanovujú nasledujúce opatrenia:

            • karanténa žiakov štvrtého ročníka, ktorí navštevovali školu od 15. 2. do 19. 2. 2021 v trvaní 2 týždňov (začiatok karantény 20. 2. 2021),
            • do karantény spadajú aj osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID 19 ( osoby boli od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 15 minút, osoby boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 15 minút, osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 15 minút, alebo osoby nemali prekryté horné dýchacie cesty a osoba pozitívna na ochorenie kašľala alebo inak šírila infekčné výlučky,
            • všetky úzke kontakty sú povinné nahlásiť karanténu svojmu všeobecnému lekárovi, v prípade žiakov ich detskému lekárovi – ten v prípade potreby určí ďalší postup,
            • RUVZ odporúča osobám, ktoré boli v úzkom kontakte s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID 19 a mali zatiaľ negatívny výsledok antigénového testu, opakované otestovanie PCR testami najskôr na 8. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na toto ochorenie. Na PCR testy sa môžete objednať prostredníctvom webovej stránky https://www.old.korona.gov.sk/covid19-patient-form.php
            • RUVZ odporúča rodičom žiakov v karanténe (4. ročník), ktorí mali doposiaľ negatívny výsledok testu aby ich rodičia taktiež objednali na PCR testy najskôr na 8. deň od posledného kontaktu s osobami pozitívne testovanými na ochorenie COVID 19,
            • v prípade ak je na 8. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID 19, výsledok PCR testu negatívny, môžete karanténu po oboznámení Vášho všeobecného alebo detského lekára ukončiť.
            • vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu bude od 1. 3. 2021 do 5. 3. 2021 prebiehať vyučovanie vo všetkých ročníkoch dištančne. S organizáciou a podmienkami dištančného vzdelávania Vás budú informovať triedne učiteľky 26. 2. 2021.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ďakujeme za porozumenie!
          • Vyučovanie od 15. 2. 2021

          • Vážení rodičia,

            od 15. 2. pokračuje vyučovanie v rovnakom režime ako minulý týždeň. Pri vstupe sa budete musieť preukázať platným certifikátom a poskytneme Vám aj tlačivo Čestného vyhlásenia. Kópie o absolvovaní testovania samozrejme nebudeme od Vás ani žiakov zbierať, pri vchode do nich nahliadne poverená osoba.

            Vyčovanie sa bude začínať 7:45 h.

            Ďakujeme za porozumenie!

          • Oznam k návratu do škôl

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

             

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 8. 2. 2021 s veľkou radosťou otvárame prezenčné vzdelávanie na našej škole.V prevádzke bude aj školský klub detí v režime tak ako do Vianoc a prevádzka zariadenia školského stravovania v nezmenenom režime (ak nerozhodne RÚVZ inak).

            Na základe uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný negatívny test 1 zákonného zástupcu, ktorý žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti.

             

            Pri nástupe detí do školy v pondelok 8. 2. 2021 sa bude vyžadovať Čestné vyhlásenie rodiča, ktoré si môžete vyzdvihnúť počas nedeľňajšieho testovania v areáli školy. Link ku čestnému vyhláseniu bude pridaný po jeho konečnej aktualizácii MŠVVaŠ aj na našej stránke. K vyhláseniu je potrebné priložiť aj kópiu antigénového testu, príp. potvrdenia o negatívnych výsledkoch RT-PCR testu na ochorenie Covid-19. Vo vyhlásení je možné  za seba uviesť aj dôvod platnej výnimky z testovania. Kópiou z antigénového testovania sa žiaci alebo zákonní zástupcovia preukážu pred vstupom do budovy, budú slúžiť iba k nahliadnutiu určite ich nebudeme zbierať a archivovať.

            V deň nástupu (8. 2. 2020) sa bude vyučovanie začínať o 8:30h, poprosíme Vás aby ste prichádzali v čase od 8:00 do 8: 25. Nasledujúce dni budeme pokračovať v normálnom režime so začiatkom vyučovania o 7:45h.

             

            Povinnosti nosenia rúšok vo vnútorných priestoroch sú upravené v novej vyhláške RÚVZ v prílohe nižšie. V zásade žiaci budú potrebovať denne dve rúška a hygienické vreckovky. V prípade zmeny Vás budeme informovať.

            V škole počas vyučovania okrem doterajšieho spôsobu hygienických a protiepidemiologických opatrení a ranného filtra pri vstupe do budovy, bude v popoludňajších hodinách v priestoroch školy umiestnená ozónová germicídna lampa, ktorou budeme navyše dezinfikovať priestory našej školy.

             

            Milí žiaci, tešíme sa na Vás!

             

          • Testovanie v areáli školy

          • Vážení rodičia,

            na základne informácií z MŠVVaŠ Vám oznamujeme, že od 8. 2. 2020 sa bude otvárať 1. stupeň základných škôl. Tak ako to bolo prezentované ministrom školstva v médiách, podmienkou nástupu žiakov do školy bude negatívny test jedného z rodičov. Otestovaní musia byť aj zamestnanci školy. Testovanie bude prebiehať 7. 2. 2021 (nedeľa) v areáli školy od 14:00 do 18:00 h. O prípadných zmenách ohľadom termínu testovania Vás budú informovať triedne učiteľky a samozrejme aktuálne informácie nájdete aj na našej webovej stránke. Testovanie bude určené výhradne pre jedného zákonného zástupcu a zamestnancov našej základnej školy, MŠ a pre študentov maturitných ročníkov.

            Ďakujeme za porozumenie!

             

             

             

          • Vyučovanie od 1. februára

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia konzília epidemiológov bude od 1. februára 2021 pokračovať vyučovanie tak ako v súčasnosti, čiže dištančne. Oznámil to na tlačovom brífingu minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.  Minister ďalej uviedol, že tomuto riešeniu predchádzalo niekoľko intenzívnych rokovaní k návratu žiakov do škôl s epidemiológmi a odborníkmi. Epidemiologická situácia je však po skríningovom testovaní naďalej vážna a neklesá ani počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach.

            „Ak sa situácia zlepší, očakávame, na základe rozhodnutia konzília epidemiológov, návrat ďalších skupín žiakov k prezenčnému vzdelávaniu od 8. februára,“ priblížil minister školstva.

            O ďalšom priebehu dištančného vzdelávania Vás budú priebežne informovať triedni učitelia na online hodinách a na portály BEZ KRIEDY.

          • Výpisy hodnotenia žiakov za 1. polrok

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            keďže nastal čas polročného hodnotenia a momentálne prebieha výučba dištančne, výpisy známok za 1. polrok šk.roka 2020/21  Vám budú odovzdané osobne po znovuotvorení škôl. Triedni učitelia Vás samozrejme informujú o Vašich výchovno-vzdelávacích výsledkoch aj na online hodinách a prostredníctvom portálu BEZ KRIEDY.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu pri dištančnom vzdelávaní a veríme, že toto náročné obdobie spoločnými silami zvládneme.

             

             

          • Organizácia vyučovania od 18. 1. 2021

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia MVVaŠ SR zo dňa 8.1.2021 sa prerušuje vyučovanie v školách od 18.1.2021, čiže pokračujeme aj naďalej dištančnou formou, podľa dané rozvrhu (tak ako to bolo v týždni do 11. 1. do 15. 1. 2021).

            O prípadnej zmene v organizácii vyučovania Vás budeme informovať na našej webovej stránke a prostredníctvom triednych učiteliek.

            Ďakujeme Vám za spoluprácu a v tejto neľahkej situácií Vám prajeme hlavne veľa síl a pevné zdravie.

             

            Kolektív ZŠ Víťaz

          • Rozvrh hodín od 11. 1. 2021

          •  

            Rozvrh hodín na dištančné vzdelávanie platný od 11. 1. 2021

             

            Od 11. 1. budú úlohy zadávané na základe daného rozvrhu prostredníctvom portálu BEZ KRIEDY, ALF TESTY alebo MESSENGER, podľa dohody s triednymi učiteľmi. Úlohy budú zamerané na opakovanie a upevnenie prebraného učiva.

                                          1.A                    2.A                     3.A                        4.A

            Pondelok        SJL,MAT             SJL,MAT         SJL,MAT,ANJ           SJL,MAT

            Utorok             SJL,MAT             SJL,MAT          SJL,MAT                 SJL,MAT,ANJ

            Streda             SJL,MAT             SJL,MAT          SJL,MAT                 SJL,MAT

            Štvrtok             SJL,MAT             SJL,MAT          SJL,MAT                 SJL,MAT,PDA

            Piatok              SJL,MAT             SJL,MAT          SJL,MAT                 SJL, MAT

             

             

            V závislosti od vývoja situácie Vás budeme informovať o ďalších zmenách a opatreniach.

            Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová, riaditeľka školy

          • Informácie pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            na základe odporúčaní MSVVaŠ zo 4. 1. 2021 platí:

            • 11. 1. 2021 žiaci nenastúpia do školy,
            • od 11. 1. 2021 sa všetci žiaci základnej školy vzdelávajú dištančne, čiže na diaľku z domu,
            • rozvrh hodín jednotlivých tried bude prispôsobený dištančnému vzdelávaniu, zverejníme ho v piatok 8. 1. 2021
            • hodnotenie za 1. polrok sa môže predĺžiť do 31. 3. 2021 (platí to pre žiakov, ktorí nemohli byť hodnotení do konca januára 2021)

            V závislosti od vývoja aktuálnej situácie sa plánuje:

            • od 18. 1. 2021 obnova vyučovacieho procesu pre 1. stupeň ZŠ po testovaní zamestnancov školy, odporúčané je aj testovanie zákonných zástupcov,
            • rodič môže svoje dieťa ospravedlniť z vyučovania 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu,
            • 22. 1.  - 24. 1. 2021 plošné testovanie,
            • od 25. 1. 2021 prezenčné vyučovanie všetkých žiakov.

            Všetky nové informácie budeme priebežne zverejňovať na stránke našej školy.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a spoluprácu.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová, riaditeľka školy

             

             

             

             

             

             

             

          • Vianoce 2020

          • Krásne a požehnané vianočné sviatky Vám všetkým prajú žiaci a kolektív Základnej školy vo Víťaze.

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia,

            podľa nového rozhodnutia ministra školstva budú vianočné prázdniny trvať od 21. 12. 2020 do 8. 1. 2021. Nástup do školy v novom roku bude teda 11. 1. 2021 (pondelok). V materských školách a na 1. stupni ZŠ nebude prebiehať povinné testovanie, budeme teda fungovať tak ako doposiaľ. Ak by sa však náš región podľa nového Covid automatu ocitol v čiernom pásme (IV. stupeň), prechádzame na dištančné vzdelávanie.

            Mgr. Zuzana Sabolová, riaditeľka školy

          • Nový manuál COVID školský semafor pre ZŠ

          • Vážení rodičia,

            v prílohe nižšie Vám pridávam link na nový manuál COVID pre ZŠ, platný od 6. 12. 2020.

            Upozorňujem Vás, že žiaka či zamestnanca školy môže určiť ako podozrivého na ochorenie COVID 19 jedine miestne príslušný RÚVZ alebo všeobecný lekár. Zákonný zástupca (zamestnanec) oznámi po indikácii RÚVZ alebo všeobecným lekárom škole - riaditeľovi, že je u jeho dieťaťa podozrenie na ochorenie COVID - 19. Škola následne postupuje podľa krokov uvedených v novom manuály, čaká na prípadne pokyny a poskytuje plnú súčinnosť miestne príslušnému RÚVZ (regionálny úrad verejného zdravotníctva).

            Prosím Vás o dodržiavanie 10 dňovej domácej karantény ak ste Vy alebo Vaše dieťa prišli do kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID 19.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová, riaditeľka školy

             

             

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia,   

            oznamujeme Vám, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) budú mať dňa 16.11.2020 žiaci školy riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov. Žiaci sú automaticky vyhlásení z obeda a ŠKD v tento deň nebude.

            Mgr. Zuzana Sabolová, riaditeľka školy

             

             

             

          • Oznam po 2. celoplošnom testovaní

          • Vážení rodičia,

            vyučovanie na našej škole bude prebiehať od 10. 11. 2020 v normálnom režime ako doposiaľ. Žiaci budú mať pri vstupe do budovy odmeranú teplotu a musia si priniesť aj podpísané vyhlásenie o bezinfekčnosti. Tlačivo sme žiakom rozdali minulý týždeň, avšak k dispozícii je nové tlačivo, ktoré si môžete stiahnuť v odkaze nižšie. Pridávam aj link na nové usmernenia  MŠVVaŠ z 8. 11. 2020.

             

            Mgr. Zuzana Sabolová

               riaditeľka školy

             

             

          • Usmernenia po celoplošnom testovaní na Covid - 19

          • Vážení rodičia,

            v súvislosti s aktuálnou situáciou vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nové usmernenia k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“. Vybrala som pre Vás základné informácie, celé znenie usmernenia si môžete pozrieť nižšie. Taktiež pridávam link na nové Vyhlásenie o bezinfekčnosti. Vyučovanie sa na našej škole začne 3. novembra v normálnom režime ako doposiaľ a  nezabudnite si priniesť už spomínané Vyhlásenie o bezinfekčnosti (tlačivo, ktoré sme rozdali žiakom vo štvrtok, alebo nové tlačivo, ktoré si môžete vytlačiť doma z prílohy nižšie).

            • Podľa nových opatrení platí, že v prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č.15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii.
            • Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm.b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania, podľa pokynov triedneho učiteľa. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.
            • Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti uvedené v prílohe nižšie.
            • Ďalej podľa usmernenia žiak nultého a prvého až štvrtého ročníka základnej školy, ktorý sa nezúčastnil testovania, má podľa § 1 ods.2 písm.f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti uvedené v prílohe nižšie.

             

             

            Mgr. Zuzana Sabolová

                riaditeľka školy

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Biela pastelka 2020

          • Aj tento rok sme sa zapojili do charitatívnej akcie Biela pastelka. Pomôžte nevidiacim a slabozrakým v uliciach slovenských miest 18. SEPTEMBRA (piatok). Váš dobrovoľný príspevok môžete odovzdať 18. 9. 2020 v areáli školy ZŠ Víťaz. Ďakujeme!!!

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

             

          • Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania k otvoreniu školského roka 2020/2021

          • 1. Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční  v čase od 9.00 – 10.00 hod. na školskom dvore, v prípade nepriaznivého počasia v budove školy tak, aby nedošlo k miešaniu žiakov jednotlivých tried. Triedni učitelia oboznámia žiakov s rozvrhom a základnými informáciami o priebehu vyučovacieho procesu.

            2. Slávnostné otvorenie školského roka pre 1. ročník sa uskutoční na školskom dvore a potom sa žiaci presunú do tried v sprievode 1 zákonného zástupcu. Pre žiakov budú pripravené stoličky s dostatočnými odstupmi. Prosíme o dodržiavanie hygienických pokynov: rúško, odstup, dezinfekcia rúk a rešpektovanie usmernení pedagogických zamestnancov. Žiaci 2. ročníka vchádzajú  do školy cez hlavný vchod. Žiaci 3. a 4. ročníka  vstupujú do školy cez bočný vchod s dostatočnými odstupmi a  rúškom v sprievode triednych učiteľov.

            3. Výchovno-vzdelávací proces bude prebiehať od 03. 09. 2020 pre žiakov 0.- ročníka podľa riadneho rozvrhu hodín. Pri organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu škola upravuje prevádzkové podmienky  a vydáva opatrenia smerujúce k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva a sú založené na princípe ROR (Rúško – Odstup - Ruky).

            4. Dochádzka žiakov na vyučovanie je povinná. Výchovno-vzdelávací proces bude prebiehať v ucelených triedach, žiaci danej triedy sa pri výučbe nebudú spájať  so žiakmi inej triedy.

            5. V čase od 3. 9. - 14. 9. 2020  žiaci 0. – 2. ročníka prichádzajú na vyučovanie v čase od 7:20 do 7:30, žiaci 3.- 4. ročníka v čase od 7:30 do 7:40 cez hlavný vchod s dostatočnými odstupmi a rúškom na tvári. Vyučovanie bude začínať o 7:45.

            6. Používanie rúška v interiéri školy pre žiakov 1.- 4. ročníka v triede nepovinné, v ostatných priestoroch školy povinné.  

            7. Telovýchovná činnosť sa bude realizovať len v exteriéri školy – multifunkčné ihrisko, školský dvor.

            8.  Činnosť v ŠKD  bude zabezpečená  podľa počtu nahlásených žiakov:

             

            •  dňa 2. 9. 2020  - nebude prebiehať
            •  od 3. 9. 2020 do 14. 9.  v čase od 10:30 hod. – 16.30 hod tak, aby sa triedy nemiešali

             

            9. Zápisy do záujmových útvarov budeme realizovať od 7. 2020 do 10.9.2020. Činnosť záujmových útvarov začne najskôr od 28. 9. 2020 v závislosti od vývoja situácie COVID-19.

            10. Školská jedáleň 2. 9. nebude fungovať,  od 3. 9. bude poskytnutá strava v školskej jedálni bežnou  formou na základe záväznej prihlášky. Strava je zadarmo do konca kalendárneho roka, od januára bude hradená zákonnými zástupcami.

            11. Školské stravovanie  bude zabezpečené pre žiakov tak, aby sa triedy nepremiešavali a to v časovom rozpätí od 00 hod. – 13.30 hod. aj so zabezpečením povinnej pravidelnej dezinfekcie.

            12. Zákonný zástupca zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode  žiaka do školy  a pri odchode žiaka zo školy, resp. školského klubu detí (nosenie rúšok,  dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            13. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy:

            a)  zdravotný dotazník žiaka  - k dispozícii na stiahnutie na webovej stránke školy alebo 2. 9. budú žiakom a zákonným zástupcom tlačivá poskytnuté triednymi učiteľmi

            b)  po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá  vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť z webovej stránky školy, tlačivá budú k dispozícii aj pri vchode do budovy školy.

            14. Žiak 1. stupňa prichádza do školy  a odchádza zo školy v čase podľa rozvrhu hodín len s rodičom,  príp. inou osobou žijúcou v spoločnej domácnosti. Prváčika môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca. Ostatným zákonným zástupcom nebude umožnené vstupovať do priestorov školy.

            15. Zákonný zástupca, ktorý príde pre žiaka môže vstúpiť len do medzipriestoru školy, príp. ho čaká pred vchodom. Odporúčame minimalizovanie  zhromažďovania osôb pred základnou školou.

            16. Zákonným zástupcom  odporúčame komunikovať so školou (riaditeľka, triedny učiteľ, vyučujúci, vychovávateľ) prostredníctvom e-mailovej  pošty alebo telefonicky. Prosíme Vás o minimalizovanie osobného kontaktu.

            17. Škola zabezpečí ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty žiakov pedagogickým  zamestnancom alebo iným povereným zamestnancom bezdotykovým teplomerom pri vstupe do základnej školy. Pri vstupe bude zabezpečená povinná dezinfekcia rúk.

            18. Škola žiakovi neumožní zúčastniť sa výchovno-vzdelávacieho procesu v prípade:

            príznakov infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby.

            19. Ak sa žiak z akéhokoľvek dôvodu nezúčastní vyučovania, zákonný zástupca musí túto skutočnosť oznámiť telefonicky,  prípadne e-mailom triednej učiteľke alebo e-mailom škole: zsvitaz@zsvitaz.edu.sk

            20. V prípade, že pedagogický zamestnanec zaznamená u žiaka  podozrenie na prenosné ochorenie, žiak bude izolovaný v karanténnej miestnosti. Učiteľ o tejto situácii bezodkladne informuje príslušného triedneho učiteľa, vedenie školy a zákonného zástupcu.

            21. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola žiakovi nariadená  lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je žiak zo školy vylúčený.

             

             

             

                  Víťaz    26. 08. 2020                                                                   Mgr. Zuzana Sabolová

                                                                                                                             riaditeľka školy