• NÁVŠTEVA PREDŠKOLÁKOV V ZŠ

          • Dnes, 15.2.2024 nás navštívili predškoláci. O chvíľu ich čaká zápis do 1. ročníka. Navštívili našich prvákov, zaspievali im veselé pesničky a zarecitovali básničky. Prváci im prečítali zo Šlabikára. V škole sa im páčilo a najmä zvonček, ktorý zazvonil na prestávku. Deti si medzi sebou vymenili pekné darčeky. Ďakujeme za návštevu.

            Tešíme sa na vás milí predškoláci!

            Mgr. Lenka Dvorščáková

          • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

          • Včera,14.2.2024 sme sa s deťmi z ŠKD, vďaka pani knihovníčke Lucke a jej detským knižkám, ocitli na rôznych čarovných miestach a medzi všelijakými rozprávkovými bytosťami.

            Marcela Dugasová

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 13.2.2024 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. Školského kola sa zúčastnili vybraní žiaci tretieho a štvrtého ročníka. Do okresného kola v I.kategórii postupuje žiačka 3.A Stela Štofilová a v II. kategórii bude našu školu reprezentovať žiačka 4.A Juliána Imrichová. Všetci zúčastnení boli ocenení malou pozornosťou za ich usilovnosť a čas, ktorý venovali príprave. 

          • Karneval

          • Dňa 9.februára 2024 sa konal Školský karneval. O deviatej sa začínala sála OcÚ zapĺňať krásnymi maskami. Deti sa premenili na zvieratká, rozprávkové bytosti, či predmety každodennej potreby – sprcha, poštová schránka alebo auto. Porota to mala veľmi ťažké, vybrať tie najkrajšie masky. Pri krátkom rozhovore s maskami sme zistili, že masky vyrábali žiaci s pomocou rodičov, za čo im patrí veľká vďaka. Masky boli odmenené hodnotnými cenami. Pani učiteľky pripravili pre žiakov veselé súťaže. Pre všetkých v sále bola pripravená atraktívna tombola. A bolo aj prekvapenie! Medzi deti prišiel Batman a Marshall z Labkovej patroly. Dídžej sa postaral o skvelú zábavu. Všetci sme sa vytancovali a vyšantili.

            Ďakujem rodičovskej rade za prípravu karnevalu, výzdoby, darčekov, občerstvenia. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli do tomboly a pánovi starostovi za poskytnutie priestorov.

            Mgr. Lenka Dvorščáková

          • Divadielko - O hlúpej žene

          • Vo štvrtok 01.02.2024 sme v našej škole privítali Divadlo Portál s predstavením O hlúpe žene. Žiakom sa predstavenie veľmi páčilo a veľa sa nasmiali.

          • Vianočné vystúpenie

          • POŽEHNANÉ VIANOCE

            Muž, žena a dieťa – úplne bežná rodina

            a predsa v niečom krásne iná,

            sám Boh daroval im syna.

            Prišiel na svet, aby daroval sám seba,

            dal nám lásku, pokoj, šťastie,

            dal nám nádej , dotknúť sa neba.

            Vianočné sviatky sú obdobím, na ktoré netrpezlivo čakáme, lebo ich čaro a výnimočnosť nás napĺňajú pocitmi šťastia, pohody a harmónie.

            V tento sviatočný čas chceme byť dobrí navzájom k sebe, chceme každému rozdávať radosť. Vianoce sú obdobím, keď sa každý snaží byť s blízkymi, keď si uvedomujeme silu priateľstva, lásky, úcty a obetavosti. Vianočný čas má svoje neopísateľné čaro pre každého, kto sa nepozerá iba očami, ale i srdcom, a je príležitosťou zastaviť sa, stíšiť sa a pozrieť sa do hĺbky svojej duše.

            Prajem Vám všetkým v mene žiakov a kolektívu základnej školy, požehnané a príjemné prežitie vianočných sviatkov, nech ticho Vianoc Vás všetkých naplní pravým pokojom, radosťou, láskou, zdravím a Božím požehnaním.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • VIANOČNÁ POŠTA

          • Vianočnou poštou Ti píšem list......, takto sa spieva v piesni Roba Opatovského. Aj naši žiaci a učitelia mali možnosť napísať takýto list a vhodiť ho do vianočnej poštovej schránky, ktorá bola uložená na chodbe našej školy. Listom mohli potešiť svojich spolužiakov, kamarátov, učiteľov, pani asistentky, vychovávateľky aj pani upratovačky. Dnes sme sa všetci stretli v jednej triede na malom vianočnom posedení a otvorili sme vianočnú schránku. Bola plná, plnučká rôznych listov a pozdravov. Každý nedočkavo čakal či aj v jeho ruke skončí vianočný pozdrav. Veľa listov našlo svojich adresátov.

            Pochutnali sme si aj na koláčikoch, ktoré priniesli žiaci. Vypočuli sme si vianočné koledy a pozreli  vianočnú rozprávku. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Vianočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 začínajú 23.12.2023 a trvajú do 07.01.2024. Vyučovanie podľa rozvrhu začne od 08.01.2024.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy vo Víťaze oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon)  a so súhlasom zriaďovateľa budú mať dňa 22.12.2023 žiaci školy riaditeľské voľno z organizačných dôvodov.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, riaditeľka školy

          • POĎAKOVANIE - Vianočná výzva

          • ĎAKUJEME všetkým žiakom a rodičom, ktorí sa zapojili do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Všetky krabice boli odovzdané Mgr. Marianne Baluchovej, ktorá to ďalej odovzdá kontaktnej osobe pre zbierku. Veríme, že takto spoločne urobíme krajšie Vianoce seniorom v zariadeniach. 

            Kolektív ZŠ

          • Návšteva sv. Mikuláša

          • Mikuláš, Mikuláš, priateľ náš starý,

            každý rok nosievaš do okien dary.

            Mikuláš, Mikuláš, ty veľký svätý,

            každý rok myslievaš na dobré deti...

            Aj našu školu dnes navštívil svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi anjelíkom a čertíkom. A obdaroval ich sladkými dobrotami. Deti si pre Mikuláša pripravili básničky, pesničky a kresbičky.

            Ďakujeme veľmi pekne Mikulášovi, jeho pomocníkom, rodičom a pánovi starostovi.

          • Vianočná burza

          • Dňa 06. 12. 2023 (streda) sa o 17:00 uskutoční rozsvietenie vianočného stromčeka pri ktorom deti z  vystúpia s programom. Deti zo si pre vás pripravili vianočnú burzu, kde nájdete množstvo zaujímavých a kreatívnych vianočných dekorácií. Svätá omša s Mikulášom sa začína o 18:00 hod. Po skončení sv. omše vás obecné zastupiteľstvostarosta obce srdečne pozývajú na vianočný punč.

            Tešíme sa na vás!

            Učitelia a žiaci ZŠ

          • Vianočná výzva

          • Aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej zbierky s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?. Hlavnou myšlienkou je urobiť radosť seniorom žijúcim v domovoch dôchodcov, priniesť im niečo výnimočné do často stereotypných dní, postarať sa o milé prekvapenie a potešiť ich maličkosťou. Preto Vás rodičia prosíme, aby sme spoločne spojili sily a mohli potešiť babičky či deduškov v zariadeniach pre seniorov. Vedzte, že práve Váš malý darček venovaný z lásky môže byť pre niekoho jediným darom, ktorý tieto Vianoce dostane.

            Zbierka trvá do 04.12. 2023

            ĎAKUJEME

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • Bubnovačka

          • Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!

            Dňa 20.11.2023 sa žiaci našej školy zapojili do desiateho ročníka slovensko - českého podujatia Bubnovačka. Svojim hlasným bobnovaním dali najavo svoj nesúhlas s násilím páchaným na deťoch. Ďakujeme všetkým žiakom za ich účasť na tomto podujatí.

            Mgr. Iveta Orenčáková

          • OZNAM

          • Jesenné prázdniny

            V dňoch 30. - 31. 10. 2023 majú žiaci základnej školy jesenné prázdniny. 1.11. 2023 Sviatok všetkých svätých. Nástup do školy bude 2.11.2023 ( štvrtok).

             

            Dvorščáková, RŠ

          • Divadelné predstavenie - Dick Whittington and his cat

          • Dňa 25.10.2023 sa žiaci našej školy z 2.A, 3.A a 4.A zúčastnili v Kine Scala Prešov divadelného predstavenia v anglickom jazyku - Dick Whittington and his cat. Bol to tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna. Príbeh žiakov zaujal a divadelné predstavenie sa im páčilo. 

            Mgr. Daniela Štofaňaková, PhD.

          • Hovorme o jedle

          • Dňa 20. 10. 2023 sa naša škola zapojila do projektu Hovorme o jedle. Hlavným cieľom tohto projektu  bolo rôznymi aktivitami podporiť u žiakov zdravý životný štýl. Počas celého dňa jednotlivé triedy plnili úlohy podľa témy, ktorú si vybrali:

            1.     A - Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny

            2.     A - Zelenina, ovocie, orechy z našich sadov

            3.     A - Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek

            4.     A - Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky

            Zároveň sa počas celého dňa pripravovali aj na prezentáciu svojej témy pred ostatnými žiakmi školy. Prváci si ako prezentáciu svojej témy zvolili obrázky prostredníctvom, ktorých nás oboznámili, ako môžeme spracovať ovocie a zeleninu. Žiaci druhého ročníka si spolu s pani učiteľkou pripravili prezentáciu na interaktívnej tabuli a povedali nám, aký úžitok máme z domácich zvierat. Tretiaci si pripravili plagát a pomocou pojmovej mapy ostatným priblížili tému "Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek". Najstarší žiaci našej školy štvrtáci prostredníctvom názornej ukážky žiakom priblížili ako sa od malého semienka dopracujeme až k voňavému chlebu. Po prezentáciách sa žiaci aj reálne zoznámili s produktami jednotlivých tém na „Farmárskom trhu“. S plnými bruškami a novými vedomosťami odchádzali domov s úsmevom na tvári. 

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová

          • ŠKD v prírode

          • V piatok 13.10. sme si trúfli opäť zorganizovať a uskutočniť malú túričku do nášho čarovného lesa. Deti si dostatočne podporili svoju kondičku v príjemnom prostredí, zabavili sa, aj zrelaxovali. Počasie nám taktiež doprialo a my tajne dúfame, že si to ešte zopakujeme. 

            Marcela Dugasová a Mgr. Zuzana Lakomcová

          • ŠKD na túre

          • V piatok 06. 10. 2023 sme sa s deťmi zo školského klubu vybrali na malú "túričku" do nášho neďalekého lesíka. Deti si tak mohli vychutnať krásnu prírodu, čerstvý vzduch, rozhýbať si telo a pookriať na dušičke :). Dúfame, že si to ešte zopakujeme. 

            Marcela Dugasová a Mgr. Zuzana Lakomcová

          • Divadelné predstavenie - Janko Hraško

          • Dňa 29. 09. 2023 naša škola ožila divadlom. Navštívili nás herci z divadla Portál - Prešov s predstavením “Janko Hraško”. Divadelné predstavenie “Janko Hraško” bolo plné humoru, zábavy a smiechu. Žiakom sa veľmi páčilo, o čom svedčil aj veľký potlesk na záver. Po predstavení sa herci s deťmi odfotili, čím im spravili obrovskú radosť.

            Mgr. Miroslava Kovaľová Kollárová