• Prerušenie vyučovania - chrípkové prázdniny

          • Mimoriadne prerušenie vyučovania – chrípkové prázdniny.

            Riaditeľka Základnej školy vo Víťaze Mgr. Lenka Dvorščáková Vám týmto oznamuje, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a po dohode  so zriaďovateľom školy – obcou Víťaz ,  zastúpenou starostom Mgr. Michalom Magdom, z dôvodu zvýšeného počtu chrípkového ochorenia (absencia 60% žiakov) prerušuje výchovno – vzdelávací proces v základnej škole v dňoch 15.- 16. 12. 2022. Vyučovanie začne dňa 19.12.2022 v pondelok. ŠKD nebude v prevádzke, žiaci sú vyhlásení z obedov v školskej jedálni.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková , riaditeľka školy

             

          • Milí naši žiaci!

          • Pripravili sme pre vás všetkých krásnu výzvu VIANOČNÁ POŠTA. Keďže sa blížia Vianoce a vtedy najviac myslíme na svojich najbližších, na svojich kamarátov, spolužiakov aj učiteľov napíšte im pekný list alebo nakreslite pekný obrázok. List môžete napísať ktorémukoľvek žiakovi, pani učiteľkám, pani asistentkám, pani vychovávateľke aj pani upratovačkám. Po napísaní vložte list alebo kresbičku do obálky a napíšte na obálku adresáta, komu tento list patrí aj odosielateľa, kto ten list napísal. Vianočnú poštu môžete vhadzovať do vianočnej poštovej schránky v našej škole. 

            Tešíme sa na plnú schránku listov, ktoré odovzdáme všetkým 21.12.2022. Tí, ktorí ste chorí napíšte svoje listy a keď prídete do školy na budúci týždeň, vhodíte ich do schránky, alebo poproste rodičov, aby ich priniesli do školy.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

          • Šikovný chlapec, šikovné dievča

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa prihlásili a zapojili do súťaže ŠIKOVNÝ CHLAPEC, ŠIKOVNÉ DIEVČA, ktorú organizuje ABC Centrum voľného času v Prešove. V súťaži si mohli preveriť svoje všeobecné vedomosti, šikovnosť v strihaní, skladaní papiera, skladaní puzzle, zapamätávaní predmetov. 

            Popri súťažení spoznali aj rovesníkov z iných škôl. Výsledky súťaže budú doručené škole v januári a z nich sa dozvieme, ktorí žiaci postúpili do finálového kola. Držíme palce! 

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • MIKULÁŠ V NAŠEJ ŠKOLE

          • Na svätého Mikuláša, neučí sa , neskúša sa .... Aj takéto veršíky čakali dnes pani učiteľky napísané na tabuli. A veru veľa sa neučilo. Pani učiteľky pripravili na mikulášske dopoludnie pre žiakov zábavné aktivity. 

            "Mikuláš príď medzi nás!" takto privolávali naši žiaci Mikuláša. A dočkali sa. Mikuláš zavítal do každej triedy ku všetkým žiakom. Zaspievali mu veselé pesničky, predniesli básničky, ktoré sa Mikulášovi a anjelovi veľmi páčili. Mikuláš ich obdaroval mikulášskymi balíčkami.

            Ďakujem Mikulášovi a anjelovi, že na nás nezabudli a prišli medzi nás. 

            Ďakujem všetkým rodičom, pánovi starostovi a zamestnancom OcÚ za obdarovanie našich žiakov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            Tak ako po minulé roky , aj tento rok, by sme sa chceli zapojiť do krásnej výzvy KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK? V minulom roku našimi krabicami lásky boli obdarovaní babky a dedkovia v Domove v Nálepkove. Pán riaditeľ tohto domova mi vtedy napísal, že sme ich veľmi prekvapili a potešili týmito darčekmi, pretože vykúzlili na tvárach obyvateľov domova úsmev a potešenie.

            Prosím Vás , aby sme aj teraz spojili sily a v tomto nádhernom adventnom období opäť naplnili krabice našou láskou a zaslali ich tým, ktorí to najviac potrebujú.

            Ako si vyrobiť krabicu? 

            Krabicu od topánok je potrebné obaliť do vianočného papiera. Zvlášť vrchnák a zvlášť spodnú úložnú časť, potom sa krabica naplní vhodnými darčekmi a prinesie do školy. Krabica sa musí dať otvoriť, preto ju nepreväzujte stuhou. 

            Posielam vám aj prosbu pána riaditeľa z Domova v Nálepkove a pokyny, čo všetko má byť v krabici plnej lásky.

            Verím, že potešíme srdcia čo najviac ľuďom v tomto domove a spríjemníme im tak blížiace sa Vianoce.

            Ď A K U J E M E!

          • Vyhodnotenie kampane Do školy na bicykli

          • V dňoch 17. - 28. 10. 2022 sa žiaci našej školy zapojili do kampane Do školy na bicykli. Počas týchto dní viacerí prišli do školy na bicykloch a kolobežkách. Aj keď počasie bolo sychravé , mnohí vydržali celé dva týždne. Na záver tejto kampane pripravili pani učiteľky cyklojazdu. Žiaci sa museli počas jazdy popasovať s mnohými prekážkami. Učiteľky im merali čas a bystrým očkom pozorovali správne obídené prekážky. A veru žiakom sa veľmi darilo. Tí najrýchlejší boli odmenení. 

            Víťazstvo si odniesli títo žiaci : Daniel Biroš 1.A , Tobias Tomašov 2.A, Ester Kovaľová 3.A a kolobežkár Tobias Tkáč 1.A. 

            Víťazom blahoželáme !

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM

          • Vážení rodičia a milí naši žiaci !

            Jesenné prázdniny v školskom roku 2022/2023 budú od 28.10. - 31.10.2022. Vyučovanie podľa rozvrhu sa začne po prázdninách v stredu 2.11.2022.

            Prajem Vám všetkým príjemné prázdniny!

            Mgr. L. Dvorščáková, RŠ

             

          • VÝSTAVA OVOCIA A NÁVŠTEVA DJZ

          • Dňa 24.10.2022  žiaci našej školy navštívili Výstavu ovocia a zeleniny v Dome záhradkárov v susednej obci Široké. Na výstave mohli obdivovať rôzne druhy zeleniny, ktorá vyrástla do gigantických rozmerov a veľké množstvo ovocia. Videli, koľko rozličných odrôd jabĺk existuje, rôzne druhy orechov , hrušiek a porozprávali, čo rastie v ich záhradkách a čo pestuje ich babka s dedkom. Okrem zeleniny a ovocia si mohli pozrieť, čo vytvorili šikovné ruky Širočanov. Boli to rôzne výrobky z dreva, obrazy, obdivovali kroje, ktoré sa nosili v tejto obci v minulosti. Mohli pozorovať praktickú ukážku tkania koberčekov - pokrovcov.

            Po výstave nasledovala návšteva Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Žiaci si pozreli rozprávku Medovníkový domček v modernejšom prevedení ako ju poznáme my skôr narodení. Žiakom sa rozprávka páčila a plní zážitkov sa vrátili domov. 

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC

          •  18. október 2022 je deň, kedy sa deti na celom svete zjednotia, aby sa zúčastnili modlitebnej iniciatívy „Milión detí sa modlí ruženec“, ktorú organizuje medzinárodná pápežská nadácia ACN - Pomoc trpiacej Cirkvi. Aj žiaci našej školy sa spojili a zapojili do tejto modlitbovej iniciatívy, ktorú viedol náš duchovný otec Marek Hnat. Deti na celom svete  sa modlili za mier a jednotu pre celý svet.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • DO ŠKOLY NA BICYKLI

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            V dňoch od 17. - 28. 10. 2022 sa naša škola zapojí do kampane DO ŠKOLY NA BICYKLI . Tentokrát je to jesenný termín kampane oproti minulým rokom, keď táto kampaň prebiehala v jarných mesiacoch. Hoci sú už jesenné októbrové rána chladnejšie , cieľom tohtoročnej kampane je ukázať, že žiakom to prekážať nemusí, v duchu hesla : Jazdíme celý rok. 

            Radi by sme sa zapojili do kategórie:

            Najaktívnejšia škola
            Škola, ktorá zapojí čo najviac žiakov do súťaže. Počíta sa počet žiakov, ktorí prídu počas jednotlivých dní trvania súťaže do školy na bicykli alebo kolobežke, v pomere k celkovému počtu žiakov. Hodnotiť sa bude v troch kategóriách – školy do 100 žiakov, školy od 101 do 300 žiakov a školy nad 300 žiakov. Šancu vyhrať má ale každá škola – okrem tých najlepších jednu vylosujeme zo všetkých prihlásených. Najaktívnejšie školy vyhrajú cyklostojany a darčeky pre žiakov.

            Vyzývam preto najmä vás milí žiaci, ale aj vašich rodičov a učiteľov, aby sme sa v čo najväčšom počte zúčastnili tejto kampane. Rodičia môžete ráno odprevadiť svoje deti do školy na bicykli alebo kolobežke. Podmienkou je samozrejme prilba nielen k bicyklu, ale aj ku kolobežke. 

            Teším sa na pondelkové ráno, keď sa stretneme na školskom dvore na bicykloch.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková , RŠ

             

          • Divadelné predstavenie

          • Dňa 28.09.2022 sa žiaci 2. - 4. ročníka zúčastnili na divadelnom predstavení v anglickom jazyku Lazy goat v kine Scala. Predstavenie ich veľmi zaujalo, zapájali sa do deja príbehu a zaspievali si veselé pesničky. Po predstavení sa prešli s učiteľkami po Hlavnej ulici  a navštívili Okresnú knižnicu Slniečko. Bola pre nich pripravená beseda o knihách, o detskej literatúre a pozreli si výstavu Daniela Heviera.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • BIELA PASTELKA

          • Vážení rodičia, milí naši žiaci !

            Zajtrajší deň 23.09.2022  je dňom BIELEJ PASTELKY. Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá vznikla v roku 2002, takže už 21 rokov pomáha ľuďom so zrakovým postihnutím, teda nevidiacim a slabozrakým. Táto zbierka patrí k najväčším a najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku. Jej organizátorom je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska.

            Zakúpením symbolickej pastelky, ľubovoľným príspevkom do zbierkovej pokladničky urobíte veľkú vec - pomáhate niekomu zmeniť život k lepšiemu. 

            Žiaci zajtra budú môcť prispieť do takejto pokladničky v našej škole. Vyzbierané peniaze budú poukázané na účet Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska

            Ďakujeme za každý príspevok.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM

          • Riaditeľka ZŠ Víťaz oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) budú mať dňa 16.09.2022  žiaci základnej školy riaditeľské voľno z organizačných a prevádzkových dôvodov. Činnosť ŠKD taktiež nebude.

            V školskej jedálni sa nevarí, žiaci sú automaticky vyhlásení z obedov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Otvorenie šk. roka 2022/23

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            slávnostné otvorenie školského roka 2022/23 sa uskutoční v pondelok 5.9.2022 o 8:30 hod. na školskom dvore.

            Žiaci 2. - 4. ročníka po slávnostnom otvorení na školskom dvore dostanú základné pokyny od svojich triednych učiteľov  a prváci sa presunú do triedy. Prváci si prinesú aj aktovky.

            Dňa 04.09.2022 vyplní rodič na EduPage Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Obedy v školskej jedálni sa budú vydávať od 06.09.2022. 

            Činnosť ŠKD začína prevádzku od 06.09.2022. 

            Tešíme sa na Vás.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM PRE PRVÁKOV

          • Vážení rodičia,

            začiatok školského roka 2022/23 sa blíži. Triedna učiteľka pripravila pre prvákov zoznam pomôcok, ktoré si majú pripraviť na jednotlivé predmety a budú ich počas roka používať. Ďakujem

            Tešíme sa vás                                                                                     Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Zelená otvoreným školám

          • Vážení rodičia !

            Ministerstvo školstva vypracovalo dokument „Zelená otvoreným školám“, ktorého cieľom je udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie. Vyberám pre vás potrebné informácie, ktoré budú platiť v šk. roku 2022/2023.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti
            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.
            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich
            vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.
            Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí žiak predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Izolácia a karanténa
            Izolácia
            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Karanténa
            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných
            epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní:
            - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo
            - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie.
            Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom
            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty.
            Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Ošetrovné člena rodiny (OČR)
            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete potvrdiť cez EduPage.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

             

             

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            prihlášky na obedy na šk. rok 2022/23 si môžete stiahnuť zo stránky obce Víťaz, alebo vyzdvihnúť v školskej jedálni v MŠ. Vypísané tlačivo je potrebné doručiť vedúcej školskej jedálne do 5.9.2022.

             

            Ďakujem                                                                                                    Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Je tu koniec školského roka, takže mi dovoľte Vám všetkým zaželať krásny prázdninový a dovolenkový čas, veľa slnka, bezstarostného oddychu, načerpanie energie do nového školského roka, ktorý dúfajme, bude taký, aký má byť. Teším sa na stretnutie s vami všetkými v septembri.

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, v základnej škole si môžete vyzdvihnúť antigénové testy určené na domáce samotestovanie žiakov, ktoré sú na september pred začiatkom šk. roka 2022/2023. Testy si môžete vyzdvihnúť od 28.6 - 1.7. 2022 v Základnej škole Víťaz. Budúci prváci si preberú testy v Materskej škole.

            Ďakujem

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ

          • 23.ročník Mc Donalds cup

          • V dňoch 8. - 10.6.2022 sa žiaci našej školy -  chlapci a dievčatá futbalisti zúčastnili Majstrovstiev Slovenska Mc Donalds cupu. Po víťazstvách v okresnom a krajskom kole si vybojovali postup na tieto majstrovstvá, ktoré sa konali v Senci na trávniku Národného tréningového centra. Do 23. ročníka tejto súťaže sa prihlásilo 809 základných škôl a  naši žiaci sa umiestnili na perfektnom 8. mieste. Chlapci a dievčatá podali skvelý výkon a boli vyrovnanými súpermi ostatným tímom. Ďakujem žiakom Eve Baluchovej, Nataši Novotnej, Tímei Mihaľovej, Matejovi Francovi, Maximovi Stašikovi, Tomášovi Uličnému, Adamovi Kostelníkovi, Alexovi Baranovi, Tomášovi Galdunovi a Jergušovi Jurčišinovi za reprezentáciu našej školy. Ďakujem trénerovi Petrovi Stašikovi, ktorý sa venoval príprave žiakov. Ďakujem rodičom žiakov, ktorí ich boli povzbudzovať v Senci. Ďakujem pánovi starostovi Ing. Jánovi Balogovi za podporu. Ďakujem pani učiteľke Elene Jurčišinovej, ktorá organizačne zabezpečovala tento turnaj za našu školu. Ešte raz veľké ĎAKUJEM, som na vás pyšná a prajem vám ešte veľa takýchto úspechov.

             

            Mgr. Lenka Dvorščáková, RŠ